© Powered by SiteSpirit

 
logo (gekoppeld).jpg

Tennisclub de Belt
Kerkweg 8
4161 JX Heukelum
Tel. 0345 - 61 84 81
Facebook  Instagram


7e Belt Open jeugdtoernooi 2014

TC De Belt_Jeugdtoernooi_poster_2014.jpg

Sterk bezet toernooi - natte finaledag 
Van 4 t/m 11 oktober 2014 is voor het 7e opeenvolgende jaar het Belt Open jeugdtoernooi gespeeld. Dit jaar leverde het met 76 deelnemers van elf verschillende verenigingen goed ingeschreven Heukelumse toernooi zeer spannende finales op.
 
Met name Viva Verspuy van TC de Doelen uit Culemborg leverde een titanengevecht tegen Britt de Gier van TC Nieuwerkerk uit Rotterdam. Na een achterstand van 5-2 in de eerste set wist Viva met 7-5 de eerste set te winnen. De tweede set  bleef gelijk op gaan tot 6-6 in de tiebreak. Toen was al bijna twee uur gespeeld en kon er door regen ruim twee uur niet meer gespeeld worden.


IMG_1408.jpg

Na de hervatting wist Britt met twee punten langszij te komen: 1-1, waarna de derde set gelijk opging tot een 5-4 voorsprong voor Viva. Toch was het Britt die uiteindelijk met drie games op rij de winst met 7-5 zeker wist te stellen, na vele lange zeer aanvallend gespeelde rally's.

Foto links; de beide finalisten ME17, Viva en Britt met in het midden de KNLTB scheidsrechter Brenda van Maastrigt.

De jongensenkel finale t/m 12 tussen Fausto de Bondt en Cas Coenen leverde pas na ruim vijf uur (!) een winnaar op na eveneens drie spannende sets. Ook de jongens enkelfinale t/m 17 jaar was een zeer spannende driesetter. Leek Tom Salari na een gewonnen tweede set op weg naar winst, uiteindelijk was het Sander Nagelkerken die zegevierde.


2014 Open Belt Jeugd-89-20.jpg

Alle finales werden geleid door KNLTB Bondsscheidsrechters Brenda van Maastrigt en Erwin de Bok, die door de lange regenpauze uiteindelijk pas om vijf voor negen 's avonds voor de laatste keer de scheidsrechtersdoel konden verlaten.

Foto; links de winnaars JD12, Bas Coenen en Noach Middag en rechts Siebrecht Kluitenberg en Larsson de Ruijter die als tweede eindigden. In het midden staat de KNLTB scheidsrechter Erwin de Bok.

Nieuw in de 7e edtitie was het rood en oranje event op woensdagmiddag 8 oktober. Maar liefst 16 kinderen deden hier aan mee. Speciale vermelding is voor Siba Poort die recht had op een walkover nadat haar tegenstandster niet opkwam dagen voor haar halve finale wedstrijd. Daarmee had Siba de finale kunnen spelen. Siba prefereerde echter de wedstrijd een dag later te spelen, verloor en liep daarmee de finale mis. Daarmee verdiende zij de aanmoedigingsprijs voor de meest sportieve tennisenthousiaste toernooideelnemer: twee vrijkaarten voor het ABN Amro toernooi 2015.


Winnaars van dit toernooi
Oranje (t/m 11 jaar): Diego Bosschaert
ME12: Tatum Brugman
JE12: Cas Coenen
MD12: Tatum Brugman en Elke Kruijt (beide op onderstaande foto)
JD12: Cas Coenen en Noach MIddag
MD14: Britt van de Lagemaat en Fleur van den Berg
ME17: Brit de Gier
JE17: Sander Nagelkerken
JD17: Noach Koch en Julian Roelofsen
GD17: Viva Verspuij en Tom Salari

Klik hier voor een fotoverslag, en voor alle wedstrijdschema's en uitslagen, klik hier.


2014 Open Belt Jeugd-56-12.jpg