Jeugd

Welkom op de jeugdpagina van TC De Belt!

We zijn een kleine en gezellige tennisvereniging en hebben nu ca. 30 jeugdleden. We hebben 4 smash court banen en een minibaan waarop  in principe het hele jaar gespeeld kan worden. Alle jeugdleden kunnen, vooral overdag, vrij gebruik maken van de banen mits er geen georganiseerde andere clubactiviteiten zijn. Wel is het belangrijk dat je de baan reserveert via de KNLTB Club App.

Als je lid wilt worden vul dan het T.C. De Belt (knltb.site)<inschrijfformulier/ link> in. De contributie per jaar voor de jeugdleden bedraagt € 65,- (exclusief tennisles). Juniorleden stromen automatisch door naar de senioren in het jaar dat ze 18 jaar worden.

Tennislessen

De tennistrainingen worden verzorgd door Edward de Kater via tennisschool TSTK. Tennislessen zijn mogelijk op maandag, woensdag en zaterdag. Wil je tennislessen gaan volgen, meld je dan aan via Inschrijven tennisschool – TSTK.   Als je tennislessen wilt volgen is het wel noodzakelijk om lid te worden van onze vereniging en speel je ook mee in de competitie via tenniskids.

“Ik zit op tennis en niet alleen op tennisles”

Activiteiten

Omdat het belangrijk en vooral ook leuk is om naast de tennisles nog vaker te tennissen willen we dit graag stimuleren en faciliteren. Jaarrond zijn er diverse gezellige eendagstoernooitjes en organiseren we bij voldoende belangstelling een tennisweekend in de zomer.

We hebben daarvoor wel de ouders van onze jeugd nodig om deze activiteiten ook mogelijk te maken en de jeugd dus ook die leuke extra activiteiten te kunnen aanbieden. Dit geldt ook voor het coördineren/ begeleiden voor zowel de Tenniskids alsook de jeugdcompetitie.

Competitie

Alles wat je in de les leert kun je in de praktijk brengen wanneer je meedoet aan de competitie. Al van jongs af aan kunnen de jeugdleden meedoen met de competitie in het voor- en najaar. We doen als TC De Belt mee met de Tenniskids van de KNLTB.

Tenniskids is het KNLTB programma voor kinderen tot en met 12 jaar. Plezier en samenspel, daar draait het om. Speciale ballen, rackets en oefeningen maken dat de jonge jeugd de sport snel leert.

Tenniskids is ingedeeld in Rood (6 t/m 8 jaar); Oranje (8 t/m 10 jaar) en Groen (10 t/m 12 jaar). Zowel de ballen (met Rood, Oranje en Groene kleurtjes) als het speelveld zijn aangepast. Rood en Oranje hebben hun eigen competitie. Hier doen meerdere teams aan mee van clubs uit de omgeving.

Op zondagochtend wordt deze competitie gespeeld. Er worden enkel en dubbel partijtjes gespeeld. Kinderen van onze club spelen samen tegen kinderen van een andere club.

Alle kinderen die tennisles hebben bij TC de Belt mogen mee doen aan de jeugdcompetitie. Meer informatie over de Tenniskids is te vinden op www.tenniskids.nl

Na de Tenniskids kan je doorstromen naar de KNLTB Jeugdcompetitie (11- 17 jaar)

Door onze vereniging wordt er in het voor- en najaar meegedaan aan de KNLTB-tenniscompetitie. De voorjaarscompetitie wordt gespeeld in de maanden april, mei en juni. De najaarscompetitie begint half september en loopt t/m eind oktober, begin november. Wil je meer weten over jeugdtennis, kijk op https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/jeugd/

Communicatie

De jeugdcommissie maakt veelvuldig gebruik van e-mail of WhatsApp groepen om de leden te informeren. Bijvoorbeeld om inschrijfformulieren, indelingen van de competitie of trainingen rond te sturen. Zorg ervoor dat je e-mailadres bekend is bij de ledenadministratie Als je hieraan twijfelt of als er wijzigingen zijn, geef dit door aan [email protected].

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

#

Adres

Kerkweg 8
4161 JX Heukelum

KVK-nummer

40321284