14e De Belt Open Jeugdtoernooi

14e editie Belt Open Jeugd-

toernooi met spelers van 14 verenigingen

Van 8 tot 15 october 2022 is in Heukelum voor het 14e jaar het Belt Open Jeugdtoernooi gespeeld. Dit jaar was het spelersveld afkomstig van veertien (!) verschillende verenigingen – uit o.a. Rotterdam, Arnhem en Deventer en het toernooi was daarmee goed en sterk ingeschreven. Met 35 inschrijvingen was het toernooi aanzienlijk beter bezet dan vorig jaar. Zelfs de gemengd dubbel 13-17 kon worden gespeeld. Alleen het onderdeel Oranje was een club onder onsje: eerste werd Stijn Hartman van TC de Belt.

Veel wedstrijden verliepen spannend, zoals met Stefan Pilote van Bastion Baselaar die met 5-4; 5-3 nipt verloor en daarmee de groen finale misliep. Ysabel den Ottelander van GTC Overwaard uit Gorinchem won hier de finale. In de jongens enkel t/m 12 jaar was Fedde Diamant van TV Park Bathmen uit Deventer was de uiteindelijke winnaar. In de gemengd dubbel 17 heersten Romea en Indro Simioli van TC Leerdam soeverein, waar zij ieder ook de enkel t/m 17 jaar wisten te winnen.

Prijs voor de meest sportieve en tennis-enthousiaste toernooideelnemer ging dit jaar naar Floris van Brenk van TC de Belt. Hij viel op met zeer sportief gedrag en wint daarmee twee vrijkaarten voor het ABN Amro toernooi komend voorjaar.