Competitie algemeen

 

Algemeen

Tijdens de KNLTB competitie in voor- en najaar schrijven we als vereniging competitieteams in, voor jeugd en senioren, competitie spelen  is op meerdere dagen mogelijk.

Vanuit de club coördineert de Verenigingscompetitieleider (VCL) de inschrijving bij de KNLTB, met ondersteuning van de jeugdcommissie voor de jongste jeugd. De VCL is eerste aanspreekpunt voor de competitie. De VCL is de persoon binnen de vereniging die de competitiedeelname en -organisatie leidt en fungeert als belangrijke schakel tussen de vereniging en de KNLTB. De VCL meldt de competitieteams aan en is eindverantwoordelijk voor juiste en snelle verwerking van de competitieresultaten. De taken van een VCL bestaan onder andere uit: ·        

  • Voorbereiding van de competitie: Inschrijven van teams op MijnKNLTB, uitnodigen teams, maken baanplanning en informeren aanvoerders;    
  • Goed verloop van de competitiedag: ontvangen spelers, coördineren teamopstelling en invoeren uitslagen, beslissingen bij veranderende weersomstandigheden en aanwezig voor vragen en problemen;
  • Afronden van de competitie: corrigeren uitslagen, klachten afhandelen, eventueel protest indienen en eren van kampioenen.

De huidige VCL is Frank Hartkamp.

 

Aanmelden

Aanmeldingen voor de voor- en najaarscompetitie als volgt:

  1. Uitvraag door de VCL aan alle leden – via de KNLTB clubapp en nieuwsbrief
  2. Teams worden aangemeld bij de VCL door de teamcaptain
  3. Spelers zonder team kunnen zich ook aanmelden en worden door de VCL waar mogelijk bij een team ingedeeld of gestimuleerd zelf een eigen team te formeren
  4. De VCL verzorgt de aanmelding van teams bij de KNLTB
  5. Teamcaptains ontvangen na start van de competitie een rekening voor inschrijfgeld en kosten voor tennisballen.

Ballen voor de competitie worden door de club centraal ingekocht en kunnen tegen een zeer aantrekkelijke prijs worden aangeschaft. Elke competitiespeeldag start met nieuwe tennisballen.

In principe is het zo dat competitieteams zichzelf onder organiseren, een teamcaptain aanwijzen, zorgen voor voldoende spelers en bekend zijn met het competitie reglement.

Jeugd

Voor de jeugd werken de categorieën niet met harde leeftijdsgrenzen, maar zijn ze overlappend. Op deze manier kunnen jonge spelers op hun eigen niveau tennissen. Indeling gebeurt daarom vaak met advies van de trainer. Neem voor meer informatie contact op met de trainer of  VCL.

Junioren (11 t/m 17)

Spelers in deze leeftijd kunnen competitie spelen in 11 t/m 14 (meisjes en jongens door elkaar) of 13 t/m 17 (meisjes, jongens of mix). Er wordt gespeeld met gele ballen.

Tenniskids (t/m 12)

Voor kinderen tot en met 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is opgedeeld in Rood, Oranje en Groen en is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Met speciale rode, oranje en groene ballen, verkleinde banen en oefeningen leren kinderen de tennissport razendsnel te spelen. De competitie voor Tenniskids is speels opgezet met verkorte wedstrijden en gericht op plezier in tennis, net zoals bij de senioren plezier voorop staat! 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

#

Adres

Kerkweg 8
4161 JX Heukelum

KVK-nummer

40321284